SamenConcerten

Het SamenConcert: de Open Dag Nieuwe Stijl!

Het idee voor het SamenConcert is ontstaan uit de behoefte om enerzijds de Médèz Open Dag een meer lokaal tintje te geven, zodat potentiële leerlingen direct kunnen kennismaken met de leslocatie en de docenten die daar lesgeven, en anderzijds om leerlingen de kans te geven te ervaren hoe het is om mee te spelen in een echt orkest. Muziekschool Médèz en de muziekverenigingen in de gemeente Sint-Michielsgestel hebben hiertoe de handen ineengeslagen en komen met dit nieuwe concept: het SamenConcert, een Open Dag gecombineerd met een grote uitvoering.

Tijdens het eerste gedeelte van deze dag zullen docenten van Muziekschool Médèz aanwezig zijn om informatie te geven over de lessen. In samenwerking met leden van de plaatselijke muziekvereniging is het mogelijk om het instrument van je keuze uit te proberen. Voor de kinderen wordt een activiteit georganiseerd en er zijn diverse workshops.

Het tweede gedeelte van de dag bestaat uit optredens van leerlingen van Médèz en van het opleidingsorkest van de plaatselijke muziekvereniging. Wie wil, kan meespelen met het opleidingsorkest.! In één van de workshops worden de te spelen stukken ingestudeerd. Alle instrumenten zijn hierbij welkom!

Behalve instrumentale lessen verzorgt Muziekschool Médèz natuurlijk ook danslessen. Tijdens het SamenConcert zullen ook de dansleerlingen zich presenteren en zal onze docente aanwezig zijn om informatie te geven.

De data en programma's van de SamenConcerten zijn als volgt:

3 maart 2024Den Dungen
Litserborg
11.00 - 12.30informatie, instrumentenproeverij,
kinderactiviteit, workshops
12.30 - 14.00optredens leerlingen Médèz,
uitvoering opleidingsorkest
14 april 2024Berlicum
Durpsherd
14.00 - 15.30informatie, instrumentenproeverij,
kinderactiviteit, workshops
15.30 - 17.00optredens leerlingen Médèz,
uitvoering opleidingsorkest
21 april 2024Sint-Michielsgestel
Blaula Beekvliet
11.00 - 13.00informatie, instrumentenproeverij,
kinderactiviteit, workshops
13.00 - 14.00 optredens leerlingen Médèz,
uitvoering opleidingsorkest

Comments are closed.

M info@medez.nl