Lesvormen

Lesvormen

  • Muziekschool Médèz biedt verschillende lesvormen aan in Berlicum, Den Dungen, Gemonde en Sint-Michielsgestel. Een veel voorkomende lesvorm is de individuele les van 20 minuten. Desgewenst kun je ook kiezen voor een extra lange les van 30 minuten. Volwassenen hebben de mogelijkheid om om de week les te volgen of een 10-rittenkaart (10 x een half uur) af te nemen. Voor kinderen en jongeren tot 21 jaar geldt die mogelijkheid niet: zij hebben elke week les.
  • Je kunt ook kiezen voor een duoles. Je hebt dan met tweeën les te volgen. Je betaalt dan hetzelfde tarief, maar hebt dubbel zo lang les.
  • Je kunt het hele jaar door inschrijven. Je betaalt dan alleen over de periode waarin je lessen afneemt.
  • Opzeggen kan gedurende het hele jaar, met een opzegtermijn van 1 maand. Je zit dus niet aan een jaarabonnement vast. De opzegtermijn gaat in op de eerste van de maand, volgend op de dag van opzegging. LET OP: de 10-rittenkaart is NIET tussentijds opzegbaar!
  • Een regulier cursusjaar bestaat uit 36 lesweken en loopt gelijk aan een schooljaar. In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven. De musicalcursus bestaat uit 30 lessen van 1,5 uur. De lessen vinden plaats in De Meander, Den Durpsherd, de Litserborg en in de Lambertusschool (bij voldoende animo).
  • Leerlingen die lid zijn van een van de vier betrokken muziekverenigingen (Harmonievereniging Sint-Michael, Muziekvereniging TOG, Harmonie Wilhelmina of Muziekvereniging Sint Lambertus) betalen een gereduceerd tarief vanwege het maatschappelijk belang van deze verenigingen (denk aan optredens met Sinterklaas, Dodenherdenking en Koningsdag).
  • Leerlingen die in het eerste jaar van de Blazersband instromen, hoeven zich niet via deze site aan te melden. De aanmelding gebeurt via de betreffende muziekvereniging.
  • Dans- en musicallessen vinden plaats in groepsvorm en starten bij voldoende animo.
  • De gesubsidieerde lessen zijn alleen mogelijk voor leerlingen tot 21 jaar die wonen in de gemeente Sint-Michielsgestel. Leerlingen van buiten de gemeente zijn ook welkom, mits er plaats is, maar zij betalen een kostendekkend tarief. Médèz is een maatschappelijke organisatie en maakt geen winst op de lessen.
  • Voor kinderen in (financiële) achterstandssituaties kan Medez een speciale regeling treffen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via info@medez.nl.

Dans (alleen in Sint-Michielsgestel)
Kleuterdansen is geschikt voor kinderen uit groep 1 en 2 . De lessen zijn in De Meander op woensdagen van 14.30 tot 15.15u. De kinderen gaan hier op een speelse wijze aan de slag met (klassieke) dans. 
Minidans is geschikt voor kinderen uit groep 3 en 4. De lessen zijn in De Meander op woensdagen van 15.15 tot 16.00u. De kinderen gaan hier op een speelse wijze aan de slag met (klassieke) dans. 
Dansmix groep 5, 6 en 7. De lessen zijn in de Meander op woensdagen van 16.00 tot 17.00u. De kinderen leren hier de basisbeginselen van de klassieke dans. De groepen gaan van start bij voldoende animo.

Musical (Sint-Michielsgestel)
In 30 lessen van 1,5 uur leren de kinderen zingen, acteren en dansen. De lessen worden afgesloten met een spetterende theateruitvoering waarbij alle vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa's en oma's mogen komen kijken! In Sint-Michielsgestel (Meander) zijn de lessen op donderdagen van 15.45-17.15u.
Op dit moment bestaat de musicalgroep uit kinderen van 7 t/m 12 jaar. Bij voldoende belangstelling willen we ook starten met een groep kinderen van 12 jaar en ouder.

Muziek tijdens de buitenschoolse opvang
Klik hier voor meer informatie

Gratis proefles
Je kunt een gratis proefles voor maximaal 2 instrumenten/lesvormen aanvragen om uit te proberen of een bepaald instrument of lesvorm bij je past. Je kunt de proefles hier aanvragen.

Inschrijven
Klik hier om je in te schrijven.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Médèz is aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid, klik dan hier.

M info@medez.nl