FAQs

VRAAG & ANTWOORD

V.

Wat zijn de tarieven?

A.

De tarieven verschillen per instrument of lesvorm (dans, musical) en is verder afhankelijk van de vraag of de leerling individueel les volgt of in een groep. Voor leerlingen uit de gemeente Sint-Michielsgestel die op 1 september onder de 21 jaar zijn, geldt een gereduceerd tarief. Klik hier voor meer informatie over de lesvormen en de verschillende tarieven.

V.

Is er een balie waar ik terecht kan?

A.

Nee, wij werken met ZZP-ers en hebben geen eigen kantoor. Heb je een dringende reden om een afspraak te maken dan is dat uiteraard mogelijk. Neem in dat geval contact met ons op via info@medez.nl. Wij bellen je dan om een afspraak te maken.

V.

Wat zijn jullie contactgegevens?

A.

Wij zijn bereikbaar via info@medez.nl. Voor financiele vragen (bv over incasso's) kunt u terecht bij administratie@medez.nl. Wil je teruggebeld worden? Stuur ons dan een bericht via de mail. Wij bellen je dan zo spoedig mogelijk terug.

Voor afmelden van les vanwege ziekte of verhindering kun je rechtstreeks contact opnemen met de docent, bij voorkeur via sms of whats'app.

V.

Verhuren jullie ook instrumenten?

A.

Nee, wij verhuren geen instrumenten. Leerlingen die lid zijn van een muziekvereniging kunnen vaak via de muziekvereniging een instrument lenen of huren. De docent kan adviseren bij de aanschaf van een instrument.

V.

Mijn instrument is beschadigd. Wat moet ik doen?

A.

Laat je instrument altijd nakijken door een deskundige en ga er niet zelf aan sleutelen. Als het instrument van de muziekvereniging is, neem dan zo spoedig mogelijk met hen contact op. Is het instrument van jezelf, vraag dan advies aan de docent.

V.

Geven jullie ook proeflessen?

A.

Ja, je kunt voor maximaal 2 instrumenten een gratis proefles aanvragen. Klik hier om een proefles aan te vragen.

V.

Gaan de lessen door in de schoolvakanties?

A.

Nee, in de schoolvakanties zijn er geen lessen. Wij houden het vakantieschema aan voor de regio Zuid-Nederland.

V.

Wanneer beginnen de muzieklessen in het komend seizoen?

A.

De lessen beginnen na de zomervakantie. We houden het vakantieschema aan van de basisscholen in Zuid-Nederland. De docent neemt contact op om de les in te plannen.

V.

Hoe worden de lesdag en het tijdstip bepaald?

A.

De docent neemt contact met je op over het maken van de afspraken.

V.

Kan ik een voorkeursdag of tijd aangeven?

A.

Ja, maar wij kunnen niet garanderen dat de les ook op dat tijdstip wordt aangeboden. We proberen echter zoveel mogelijk met je voorkeuren rekening te houden.

V.

Vanaf welke leeftijd kan ik me aanmelden?

A.

Dit hangt af van het instrument of de lesvorm. Minidans is er voor 4-5 jarigen, dans vanaf groep 5-6 en musical vanaf groep 7-8. Bij instrumenten is de minimale aanmeldleeftijd gemiddeld zo’n 7 jaar.

V.

Wat is het voordeel van een duoles?

A.

Bij een duoles volgen 2 leerlingen samen les. Het tarief is hetzelfde, maar de lestijd is eens zo lang. Bovendien hebben leerlingen de mogelijkheid om samen te spelen.

V.

Bij wie moet ik me afmelden voor een muziekles?

A.

Bij ziekte of verhindering neem je rechtstreeks contact op met de docent. Je kunt het beste een sms of whats'app bericht sturen. Als je je helemaal wilt uitschrijven, kun je dat doen via een mail naar info@medez.nl.

V.

Is er een andere mogelijkheid in plaats van wekelijkse les?

A.

Volwassenen hebben de mogelijkheid om om de twee weken les te volgen of om een tien rittenkaart te kopen. Voor jongeren geldt deze mogelijkheid niet: zij volgen iedere week les.

V.

Hoe lang duurt een les?

A.

De muzieklessen duren standaard 20 minuten per week. Daarnaast is er een optie om een iets langere les (van 30 minuten) af te spreken. Voor dans en musicalgroepen gelden andere lestijden. Zie het inschrijfformulier voor de precieze tijden.

V.

Hoeveel lessen krijg ik als ik inschrijf voor een jaarcursus?

A.

Een jaarcursus bestaat uit 36 lessen, tenzij anders aangegeven.

V.

Wat voor lessen biedt Médèz aan?

A.

Wij bieden een groot aantal lessen voor diverse muziekinstrumenten aan en daarnaast zang, musical en danslessen. Op het inschrijfformulier staan alle instrumenten vermeld. Staat je gewenste instrument er niet bij? Vul dan in “overig” en plaats in het veld met opmerking uw gewenste instrument. We gaan dan kijken of we dat kunnen regelen.

V.

Krijg ik lesgeld terug bij ziekte of ongeval?

A.

Als de leerling langer dan 6 weken aaneengesloten ziek is en beschikt over een doktersverklaring, kun je een deel van het lesgeld terugkrijgen.

V.

Ik ga verhuizen. Kan ik mijn geld terug krijgen?

A.

Ja, als u verhuist naar een locatie buiten de gemeente Sint-Michielsgestel kunt u het resterende deel van het lesgeld terugkrijgen.

V.

Loopt mijn lidmaatschap aan het eind van het seizoen automatisch door?

A.

Wij sturen iedere leerling aan het eind van het seizoen een mail met de vraag of hij/zij door gaat met de lessen. Bij afmelding ontvangen we graag een bericht voor 1 augustus via info@medez.nl. Leerlingen die doorgaan hoeven zich niet opnieuw aan te melden.

V.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap tussentijds beëindigen?

A.

Je kunt het lidmaatschap tussentijds opzeggen via info@medez.nl. Bij tussentijds opzeggen geldt een opzegtermijn van 1 maand. Deze gaat in op de eerste van de maand, volgend op de dag van opzegging.

V.

Waarom geldt er een opzegtermijn als ik tussentijds stop met lessen?

A.

Wij huren professionele docenten in. Bij tussentijds beëindigen van de lessen loopt onze betalingsverplichting aan deze docenten nog tijdelijk door. Bovendien lopen onze huurverplichtingen voor de lesruimtes in de gemeenschapshuizen door. Médèz maakt op geen enkele manier winst.

V.

Waarom zijn de tarieven voor volwassenen zoveel hoger dan voor kinderen en jongeren tot 21 jaar?

A.

Wij ontvangen subsidie voor muziek/dans/zangles aan kinderen en jongeren tot 21 jaar. Daarnaast is deze groep vrijgesteld van BTW. Op de lessen aan volwassen zit geen subsidie en moet wel BTW worden betaald. De tarieven voor volwassenen zijn kostendekkende tarieven. Wij maken daar geen winst op.

V.

Waarom zijn de tarieven hoger als ik niet in de gemeente Sint-Michielsgestel woon?

A.

De gemeente Sint-Michielsgestel stimuleert cultuur-educatie bij de jeugd uit haar eigen gemeente door het beschikbaar stellen van subsidie.

V.

Krijg ik iedere maand een factuur van de muziekschool?

A.

Nee, wij versturen geen facturen.

V.

Hoe is de betaling geregeld?

A.

Betaling vindt plaats door middel van een automatische incasso. Het bedrag wordt in 10 maandelijke termijnen afgeschreven.

V.

Ik ben lid van een van de vier muziekverenigingen (Hafa) uit Sint-Michielsgestel, maar woon niet in de gemeente. Kom ik in aanmerking voor een gereduceerd tarief?

A.

Wij passen hiervoor maatwerk toe. Neem contact met ons op via info@medez.nl

V.

Op welke locaties in Sint-Michielsgestel wordt er lesgegeven?

A.

De lessen vinden plaats in de Meander in Sint-Michielsgestel, Den Durpsherd in Berlicum, De Litserborg in Den Dungen en de Lambertusschool in Gemonde. In bijzondere omstandigheden kan het bestuur online les toestaan via een videoverbinding. Daarbij geldt in beginsel de normale lesdag en lestijd.

V.

Hoe kan ik me aanmelden voor muziekles in Sint-Michielsgestel?

A.

Je kunt je aanmelden via het online inschrijfformulier op de website www.medez.nl. Een online inschrijving geldt als ondertekende inschrijving.

V.

Zijn jullie actief op social media?

A.

Jazeker, wij zitten op Facebook (www.facebook.com/muziekschool.medez), op Instagram ( https://www.instagram.com/medeznl/ ) en op Twitter (www.twitter.com/MedezNL).

V.

Als ik mij inschrijf voor een jaarcursus ben ik dan direct het totale lesgeld verschuldigd?

A.

Nee, het bedrag wordt in 10 maandelijkse termijnen afgeschreven. Bij tussentijds opzeggen, geldt een opzegtermijn van 1 maand. Deze gaat in op de eerste van de maand, volgend op de dag van opzegging.

V.

Kan ik een voorkeur aangeven voor een docent?

A.

Ja, je kunt een voorkeur uitspreken, maar wij kunnen geen garantie geven dat de leerling aan de voorkeursdocent wordt gekoppeld.

V.

Werken jullie met gediplomeerde docenten?

A.

Ja, wij werken met professionele docenten

V.

Zijn er nog vacatures voor docenten?

A.

Neem hiervoor contact met ons via info@medez.nl

V.

Waarom zou ik voor Médèz kiezen in plaats van een privé-docent?

A.

De tarieven die je voor de lessen bij Médèz betaalt, zijn doorgaans een stuk lager dan bij een privédocent. Dat kunnen wij aanbieden dankzij een subsidie van de gemeente Sint-Michielsgestel en een lage overhead. Overigens geldt deze subsidie uitsluitend voor kinderen en jongeren uit Sint-Michielsgestel die op 1 september nog geen 21 jaar zijn. Voorts werken wij met professionele docenten. Bij ziekte of verhindering van een docent spannen wij ons tot het uiterste in om een vervangende docent te regelen. Tot slot kun je via Médèz examens afleggen die plaatsvinden in het bijzijn van een onafhankelijke extern deskundige.

M info@medez.nl